Spread the love

Bekkenbodemtherapie versus Bekkenbodemtraining: Wat is het Verschil?

Als je problemen ervaart met je bekkenbodem, zoals urine-incontinentie, verzakkingen van organen of seksuele disfuncties, dan ben je mogelijk op zoek naar oplossingen om deze problemen aan te pakken. Twee veelvoorkomende benaderingen zijn bekkenbodemtherapie en bekkenbodemtraining. In dit artikel zullen we het verschil tussen beide benaderingen uitleggen en hoe ze je kunnen helpen bij het verbeteren van je bekkenbodemgezondheid.

Wat kun je verwachten tijdens bekkenbodemtherapie?

Bekkenbodemtherapie is een individuele therapie die wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde therapeut, zoals een bekkenfysiotherapeut. Tijdens de therapie zal de therapeut een grondige evaluatie van je bekkenbodem uitvoeren om een beter inzicht te krijgen in je specifieke problemen en behoeften. Vervolgens zal de therapeut verschillende behandeltechnieken toepassen, zoals manuele therapie, biofeedback, elektrostimulatie en oefeningen. Het doel van bekkenbodemtherapie is het herstellen van de normale functie en controle van de bekkenbodem.

Bekkenbodemtraining: Zelf aan de slag

Naast bekkenbodemtherapie is bekkenbodemtraining een belangrijk onderdeel van het verbeteren van de bekkenbodemgezondheid. Het goede nieuws is dat je veel variaties van bekkenbodemtraining ook zelf kunt uitvoeren, thuis, onderweg of zelfs op het werk. Door regelmatig oefeningen te doen, kun je de spieren van je bekkenbodem versterken, de bloedtoevoer naar het gebied verbeteren en de algehele functionaliteit bevorderen.

6 effectieve oefeningen voor de bekkenbodem

Wil je zelf aan de slag met bekkenbodemtraining? Hier zijn zes oefeningen die je kunt proberen:

1. Bekkenbodemcontracties

Span de spieren rond je anus, vagina en urethra aan alsof je probeert te voorkomen dat je urine of gas lekt. Houd deze samentrekking enkele seconden vast en ontspan dan. Herhaal dit 10-15 keer.

2. Squats

Sta met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Buig je knieën en zak naar beneden alsof je gaat zitten. Duw jezelf omhoog en herhaal de beweging 10-12 keer.

3. Brug

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Til je heupen omhoog, zodat je lichaam een rechte lijn vormt van je knieën tot je schouders. Houd deze positie enkele seconden vast en laat dan je heupen gecontroleerd zakken. Herhaal dit 10-12 keer.

4. Deadlifts

Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Buig langzaam naar voren terwijl je je rug recht houdt en je knieën licht buigt. Laat je handen langs je benen naar beneden zakken en duw jezelf omhoog door je bilspieren en benen aan te spannen. Herhaal dit 10-12 keer.

5. Planken

Begin in een push-up positie met je handen direct onder je schouders. Houd je lichaam in een rechte lijn van je hoofd tot je hielen. Span je buikspieren en bekkenbodemspieren aan en houd deze positie zo lang mogelijk vast.

6. Fietsen

Ga op je rug liggen met je handen achter je hoofd. Breng je knieën omhoog naar een hoek van 90 graden. Beweeg je benen alsof je aan het fietsen bent, terwijl je je buikspieren aangespannen houdt. Doe dit gedurende 1-2 minuten.

Vtight crème: Ondersteuning voor bekkenbodemtraining

Naast het uitvoeren van oefeningen voor de bekkenbodem, kan het gebruik van Vtight crème een waardevolle toevoeging zijn. Vtight crème bevat ingrediënten zoals munt, kamille, goudsbloem, allantoïne en vitamines die de weefsels in het gebied stimuleren om samen te trekken en de cellen te vernieuwen. Hierdoor kan Vtight crème helpen bij het versterken van de bekkenbodemspieren, het verbeteren van de elasticiteit en het vergroten van het gevoel in het gebied. Gebruik Vtight crème volgens de instructies voor optimale resultaten.

Bekkenbodemtherapie en bekkenbodemtraining zijn beide effectieve benaderingen om de bekkenbodemgezondheid te verbeteren. Bekkenbodemtherapie biedt individuele begeleiding en behandeling door een gespecialiseerde therapeut, terwijl bekkenbodemtraining je in staat stelt om zelf aan de slag te gaan met oefeningen. Door het uitvoeren van bekkenbodemtrainingsoefeningen en het gebruik van Vtight crème kun je je bekkenbodem versterken en de algehele functionaliteit verbeteren, allemaal op een flexibele en gemakkelijke manier. Begin vandaag nog met het verzorgen van je bekkenbodem en geniet van de voordelen van een sterke en gezonde bekkenbodem!

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *